NOVOSTI, OBJAVE, RADIONICE

Radionica o baštini Srijema, Slavonije i Baranje

Iznimno nam je drago što vas možemo pozvati na stručnu radionicu namijenjenu voditeljima i članovima KUD-ova s područja Vukovarsko-srijemske županije. Radionica će se održati u subotu, 18. siječnja 2020. godine s početkom u 11.00 sati. Ovaj će se projekt realizirati uz pomoć HKGD “Dunav” iz Vukovara te Zajednice kulturno-umjetničkih društava Vukovarsko-srijemske županije. Radionica će se održavati u Hrvatskom domu na adresi Josipa Jurja Strossmayera 20, Vukovar.

Stručni predavači na radionici su: mr. sc. Ljubica Gligorević, Josip Forjan, prof., dr. sc. Irena Miholić i dr. sc. Tvrtko Zebec. U svojim predavanjima predstavit će različita polja etnologije i folkloristike; narodne nošnje te etnomuzikološke i etnokoreološke potencijale Vukovarsko-srijemske županije i okolnih područja. Radionica je zamišljena kao interaktivan razgovor s predavačima u kojem će polaznici moći postavljati pitanja ili iznositi primjere iz vlastitih iskustava.

Cilj radionice je okupiti i educirati članove KUD-ova navedenog područja, potaknuti ih na kvalitetan rad, pogotovo ona društva kojima su spletom različitih okolnosti otežani uvjeti rada.

Na ovom mjestu možete preuzeti PRIJAVNICU. Ispunjenu prijavnicu potrebno je poslati mailom na adresu marko.sabljakovic@gmail.com najkasnije do 15. siječnja.

Detaljna satnica seminara objavit će se tijekom ovog tjedna na Facebook stranici Međunarodne smotre folklora Zagreb.

 

 

 

Odgovori