KONCERTI, NAJAVE

Koncert etnoglazbe Raznobojna Istra – Etno skupina Veja, Pazin – nedjelja, 11. 7. 2021.

Nedjelja, 11. 7. 2021.
21.00 sat – Atrij Galerije Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4
Koncert etnoglazbe Raznobojna Istra
Nastupa: Etno skupina Veja, Pazin

POVEZNICA ZA KUPNJU ULAZNICE

Ideju o osnivanu sastava pokrenuo je Goran Farkaš još 2007. godine, kada je započeo s istraživanjem Istarske tradicijske glazbe. Sastav je tada započeo sa svirkama na lokalnim manifestacijama, a ovisno o mogućnostima izmjenjivali su se članovi sastava. Prvu postavu činili su Goran Farkaš, Saša Farkaš, Noel Šuran i Dragan Cvitan.

Etno skupina Veja dolazi iz Pazina i bavi se istraživanjem istarske narodne tradicijske glazbe te izvođenjem iste u modernijim aranžmanima koristeći razne tradicijske instrumente iz cijeloga svijeta. Tako u svojim izvedbama koriste mih, gajde, kaval, violinu, harmoniku, gitaru, bas-gitaru i cajon, u raznim kombinacijama. Inspiraciju i motivaciju crpe iz glazbe koja je ispunjavala živote njihovih predaka dajući joj novu energiju.

Do sada su se često predstavljali domaćoj i stranoj publici. Nastupili su na festivalu Ethnoambient u Solinu, TradInEtno festivalu u Pazinu, FolkHistria festivalu u Kopru (Slovenija), te Viljandi Folk Festivalu u Viljandiju (Estonija). Tijekom svoje turneje po Francuskoj, 2012. godine, nastupili su u jednom od najpoznatijih pariških jazz klubova “New morning”, gdje su bili odlično prihvaćeni od publike i pohvaljeni od strane medija i struke. 2013. godine sudjeluju na Archeo.S projektu u sklopu kojeg nastupaju u Grčkoj, Albaniji, Italiji i Hrvatskoj.

POVEZNICA ZA KUPNJU ULAZNICE