56. MSF - Radionica Plešite s nama!

Zagreb, Gradec

Na repertoaru radionice je plesna baština mnogih naroda, ponajprije europskih. Poslije večernjih nastupa folklornih skupina na Gradecu, plesnu radionicu vode Francis Feybli i i Vido Bagur. Radionice su se nastavile održavati nakon dvije godine nemogućnosti zbog epidemioloških mjera.

56. MSF - HAI! Hrvatske autentične igračke
– radionice za djecu

petak, 25. 3. 2022., Kulturni centar Travno, B. Magovca 17

Igračke su osmislili studenti dizajna, a inspirirane su hrvatskom kulturnom baštinom s  ciljem koncipiranja didaktičkih igračaka koje potiču interaktivno iskustvo igre. Didaktički materijal namijenjen je djeci predškolske dobi koja uz igru usvajaju razvojne vještine i ujedno upoznaju hrvatsku baštinu. Radionica za djecu predškolske dobi zagrebačkih vrtića održala se pod vodstvom Tanje Tandare.

55. MSF - Seminar o tradicijskoj baštini brodskog Posavlja

Subota, 26. 6. 2021., Dvorana DVD-a Donji Andrijevci, Posavska ulica 24, Donji Andrijevci

Seminar je bio namijenjen voditeljima i članovima folklornih društava. Cilj je potaknuti obnovu rada društava nakon duže zabrane rada udruga kulturno-umjetničkog amaterizma zbog pandemije korona virusom te pokušati odgovoriti na brojna pitanja i probleme s kojima se susreću voditelji i članovi društava. Seminar je osmišljen radi poticajnog djelovanja na kulturno-umjetnička društva, udruge i skupine brodskoga i zapadno-slavonskoga područja.

55. MSF - HAI! Hrvatske autentične igračke
– radionice za djecu vrtićke dobi

petak, 26. 3. 2021., Kulturni centar Travno, B. Magovca 17

Igračke su osmislili studenti dizajna, a inspirirane su hrvatskom kulturnom baštinom s  ciljem koncipiranja didaktičkih igračaka koje potiču interaktivno iskustvo igre. Didaktički materijal namijenjen je djeci predškolske dobi koja uz igru usvajaju razvojne vještine i ujedno upoznaju hrvatsku baštinu. Radionica za djecu predškolske dobi zagrebačkih vrtića održala se pod vodstvom Tanje Tandare.

54. MSF - Radionica o tradicijskoj baštini županjske Posavine u Županji

Subota, 7. 3. 2020., Dvorana srednjih škola, Županja

Cilj radionice bio je međusobno povezati kulturno-umjetnička društva te ih potaknuti na daljnji rad i proučavanje tradicijske baštine kojom se bave. Stručni tim predavača je polaznicima predstavio mogućnosti glazbenog, plesnog i likovnog potencijala u tradicijskoj kulturi.

54. MSF - HAI! Hrvatske autentične igračke
– radionice za djecu vrtićke dobi

Srijeda, 4. 3. 2020., Kulturni centar Travno, B. Magovca 17

Pod vodstvom Tanje Tandare održala se radionica za djecu predškolske dobi zagrebačkih vrtića. Igračke su osmislili studenti dizajna, a inspirirane su hrvatskom kulturnom baštinom s  ciljem koncipiranja didaktičkih igračaka koje potiču interaktivno iskustvo igre. Didaktički materijal namijenjen je djeci predškolske dobi koja uz igru usvajaju razvojne vještine i ujedno upoznaju hrvatsku baštinu.

54. MSF - Radionica o tradicijskoj baštini Slavonije, Baranje i Srijema u Vukovaru

Subota, 18. 1. 2020. - Rodna kuća Lavosllava Ružićke, Vukovar

U suradnji s HKGD-om “Dunav“ Vukovar i ZAKUD-om Vukovarsko-srijemske županije, Međunarodna smotra folklora Zagreb organizirala je radionicu o tradicijskoj kulturnoj baštini Slavonije i Srijema za sedamdeset polaznika, članova i voditelja društava ZAKUD-a Vukovarsko-srijemske županije.

53. MSF - HAI! Hrvatske autentične igračke
– radionice za djecu vrtićke dobi

Srijeda, 22. 5. 2019., 10.00 – 15.00 sati, Kulturni centar Travno, B. Magovca 17

Pod vodstvom Tanje Tandare, projektne menadžerice u kulturi, u sklopu djelatnosti Udruge za projektni menadžment u kulturi poVUcizakulturu, koja provodi edukativni projekt HAI – hrvatske autentične igračke, održala se radionica za djecu predškolske dobi zagrebačkih vrtića. Na svibanjskoj radionici u Kulturnom centru Travno bilo je 95 djece u pet predškolskih skupina iz dječjih vrtića Sopot, Tratinčica, Utrina, Travno i Zapruđe.

Igračke su osmislili studenti dizajna, a inspirirane su hrvatskom kulturnom baštinom s  ciljem koncipiranja didaktičkih igračaka koje potiču interaktivno iskustvo igre. Didaktički materijal namijenjen je djeci predškolske dobi koja uz igru usvajaju razvojne vještine i ujedno upoznaju hrvatsku baštinu.

Plesne radionice "Plešite s nama!"

Plesna radionica “Plešite s nama!” održava se svake večeri na pozornici Gradec oko 22.30 sati, odnosno po završetku službenog programa. Ova plesna radionica održava se dugi niz godina, a njezini su voditelji gospoda Vido Bagur, Goran Ivan Matoš i gospodin Francis Feybli. Pomažu im i sudionici Smotre kao demonstratori, odnosno izabrana folklorna društva iz Hrvatske i iz drugih zemalja koja sudjeluju na ovogodišnjoj Smotri. Zato ova plesna radionica pruža osobito zanimljivo i vrijedno iskustvo njezinim sudionicima….

19. - 21. 7. 2019., 19.00 sati Gornjogradska gimnazija, Katarinin trg 5

Plesna radionica Volkstänze aus aller Welt pod vodstvom Francis Feyblija (Švicarska) i gošći Bruna Piccazio (Brazil), Ximena Banegas (Bolivija), Estefania Solórzano (Ekvador)

Francis Feybli iz Švicarske dugogodišnji je suradnik Međunarodne smotre folklora, prvi voditelj plesnih radionica. Na radionicama Plešite s nama od 1983. podučava ples sve zainteresirane zajedno sa članovima Grupe za međunarodni folklor Studentskoga kulturno-umjetničkog društva „Ivan Goran Kovačić“, koju  je uz njegovu pomoć dvije godine prije osnovao Nenad Bićanić. Na repertoaru radionice je plesna baština mnogih naroda, ponajprije europskih. Veliki je poznavatelj i hrvatskog folklora. Uz radionicu Plešite s nama, koju poslije večernjih nastupa na Gradecu uz Feyblija vode i Vido Bagur i Goran Ivan Matoš, Francis Feybli vodi i dnevnu plesnu radionicu za inozemne i domaće polaznike, podučavajući hrvatske plesove i plesove drugih europskih naroda.

Na ovogodišnjoj Smotri posebne gošće tih njegovih radionica u Gornjogradskoj gimnaziji su Bruna Piccazio (Brazil), te dvije studentice poslijediplomskoga master studija (International Joint Master in Dance Knowledge, Practice and Heritage Choreomundus) organiziranoga na četiri sveučilišta: na Norveškom sveučilištu znanosti i tehnologije u Trondheimu, Sveučilištu Clermont Auvergne u Francuskoj, mađarskom Sveučilištu Szeged te Sveučilištu Roehampton (UK) – Ximena Banegas (Bolivija) i Estefania Solórzano (Ekvador).