KONCERTI

Koncert “Zagorje blues”

Koncert “Zagorje blues” izveden je u dva navrata na ovogodišnjoj Smotri. Prvi put, 19. srpnja radi vremenskih neprilika izveden je u dvorani KUC-a Travno, gdje je 7. rujna, pred brojnom publikom imao svoju reprizu.

Tomislav Goluban i bend su na edukativan i zabavan način, kroz brojne anegdote i priče sa svojih putovanja, predstavili svoje glazbeno blues stvaralaštvo.

Tomislav Goluban je svirač usne harmonike i skladatelj iz Zaboka koji na zanimljiv način spaja blues s hrvatskom tradicijskom glazbom. Strast prema tome što radi, smisao za humor i privlačan nastup, Golubanovi su aduti koji vas neće ostaviti ravnodušnima. Glazbenik koji publici uvijek želi priuštiti originalnu i nesvakidašnju priredbu, uvlači vas u vlastiti glazbeni svijet u kojem ćete se osjećati kao kod kuće. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2001., ali se ipak odlučio baviti glazbom. Usnu harmoniku je počeo svirati 1997., inspiriran starim majstorima bluesa, a član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika je postao kao skladatelj popularne glazbe 2016. godine. Nastupao je u 20-tak različitih zemalja Europe i u Americi, višestruki je dobitnik diskografske nagrade „Porin“, a do sad je objavio 14 studijskih albuma.

#iffzagreb

#msfzagreb