KONCERTI, NOVOSTI, OBJAVE

Svečana priredba 54. Međunarodne smotre folklora Zagreb

U četvrtak, 16. srpnja 2020. godine u 21.00 sat održana je Svečana priredba 54. Međunarodne smotre folklora Zagreb. Umjesto na platou Gradec kako je bilo planirano, zbog najavljene kiše program je premješten u dvoranu Kulturnog centra Travno. Na priredbi su se predstavili svirači tradicijskih glazbala, pjevači i plesači iz raznih dijelova Hrvatske. Prisutne su pozdravili mr. sc. Milana Vuković Runjić, pročelnica Gradskog ureda za kulturu te izaslanica gradonačelnika Zagreba, g. Milana Bandića i dr. sc. Ivica Poljičak, državni tajnik, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i pokrovitelja Međunarodne smotre folklora, g. Gordana Jandrokovića te izaslanik ministrice kulture, dr. sc. Nine Obuljen Koržinek.

Zbog premještanja priredbe u zatvoreni prostor, ulaz u publiku bio je dozvoljen samo uzvanicima s pozivnicom, ali svi su zainteresirani mogli pratiti odgođeni prijenos priredbe na HTV3 programu. Ista se snimka reprizno prikazuje i u nedjelju 19.7. u 21.00 sat, također na HTV3 programu.

Cjelokupna je priredba organizira s maksimalnim oprezom i u skladu sa svim propisanim epidemiološkim mjerama. Stožer civilne zaštite poslao je izaslanika u provjeru pripravnosti te pohvalio organizaciju za provođenje svih preporuka i mjera propisanih u svrhu zaštite od zaraze virusom COVID-19.

 

Odgovori